Formel 1-racerne er tilbage i bybilledet

Et flertal på Københavns Rådhus stadig positive, men det må ikke koste skatteyderne en krone, lyder udmeldingen.   Af Flemming Sugmann. …


Et flertal på Københavns Rådhus stadig positive, men det må ikke koste skatteyderne en krone, lyder udmeldingen.

 

Af Flemming Sugmann.

red@lokalavisen-va.dk.

Foto: Jan Sommer/ Reuters/Scanpix.

 

Teknik- og miljøborgmesteren udmelding her i avisen om, at det er totalt urealistisk at tro kommunen kan nå at godkende et eventuelt Grand Prix til 2020, viser sig nu at være mindst lige så urealistisk.

For udmeldingen blev lige før påske fulgt op af et møde i Borgerrepræsentationen, hvor overborgmester Frank Jensen samlede alle partierne for at sondere de politiske partiers opbakning til at afvikle et Formel 1 motorløb i Københavns gader.

»Og her var der et flertal, som fortsat er positive overfor at indgå i en videre dialog med regeringen om et Formel 1-løb i København. Det her er et kæmpe projekt af national betydning, og vi vil gerne se på, om København kan lægge gader til det. Men det kræver, at en række betingelser er opfyldt, blandt andet at det ikke må koste Københavns skatteydere noget,« siger overborgmesteren.

Mødet var affødt af en »rykker« fra finansminister Kristian Jensen, som havde bedt overborgmesteren igangsætte en politisk proces for at afklare, om kommunen vil bakke op om Formel 1.

»Så nu sender jeg et brev til finansministeren, hvor jeg redegør for, hvordan den politiske situation i København ser ud, og hvilke betingelser vi sætter op, for at gå videre i drøftelserne. Og så ser jeg frem til den videre dialog, lydr de optimistiske Formel 1-toner fra Frank jensen

Betingelserne for at København fortsat er positiv overfor det omfattende arrangement er dog, at følgende 5-punkts dosmerseddel til finansministeren bliver accepteret:

At staten skal være formel partner i projektet og støtte projektet.

At Formel 1 ikke medfører kommunale udgifter.

At gener, herunder særligt vejlukninger, minimeres og koncentreres omkring løbsweekenden.

At Formel 1-løbet ikke må blive en ‘lukket fest’.

Og endelig at Formel 1-løbet samtidig skal skabe gode arbejdspladser i København.

 

Kommentarer

1