Københavner-fotos ad libitum

Vil du på en billed sight-seeing i det gamle København, så ligger der over 80.000 fotos og byder sig til på kbhbilleder.dk. Af Flemming Saug …


Vil du på en billed sight-seeing i det gamle København, så ligger der over 80.000 fotos og byder sig til på kbhbilleder.dk.

Af Flemming Saugmann.

red@lokalavisen-va.dk.

 

Hører du til den nostalgiske type, der elsker at dvæle i billeder af det gamle København og Frederiksberg, så er der bedre og bedre mulighed for at få sin lyst styret.

For på hjemmesiden kbhbilleder.dk ligger der over 80.000 fotos, der online beskriver Københavns historie i billeder.

Og flere kommer dagligt til, hvor en unik samling af historiske fotos netop er føjet til samlingen.

 

Nyrops onkel

For den første forvalter på Københavns Rådhus havde nemlig blik for, at nutid en dag bliver historie. Og nu kan hans fotosamling – 6.000 fotos – fra 1900-1948 ses online på kbhbilleder.dk.

»Fotografisamlingen vil en gang i tiden blive af meget stor betydning for byens historie«, skrev rådhusforvalter Ernst Nyrop-Larsen i et brev til en borgerrepræsentant i december 1908 om den samling af fotos, som nu kan opleves.

 

Han var fotopioner

Københavns Museum og Københavns Stadsarkiv ser da også Ernst Nyrop-Larsen som en fotopioner, der stillede skarpt på byrummet. Hvor fotograferne typisk havde arbejdet i studier, tog Nyrop-Larsen i 1900-tallets første årti ivrigt rundt i byen.

På trods af tidens tunge kameraudstyr var han på pletten ved nedrivninger og særlige begivenheder. Og motivkredsen går fra kongelige besøg, byggepladser og legende børn i gaderne.

 

Kommentarer

1