Nu har jeg nået toppen, mor!

Climb for Charity er et velgørenheds-projekt, hvor 31 danskere udfordrer sig selv på Kilimanjaro. Michella og Sarah er med.   Af Nanna …


Climb for Charity er et velgørenheds-projekt, hvor 31 danskere udfordrer sig selv på Kilimanjaro. Michella og Sarah er med.

 

Af Nanna Boye.

nanna@lokalavisen-frb.dk.

 

Lige nu er Michella Stadsgaard og Sarah Liv på vej op ad det 5.895 meter høje bjerg Kilimanjaro i Tanzania.

De er med i Climb for Charity, der samler penge ind til Børneulykksfonden.

De har trænet siden efteråret, og lige nu er de på vej mod toppen.

Lokalavisen taler med de to kvinder inden afrejsen.

»Det sværeste bliver helt klart at skulle undvære min femårige søn Luka,« siger 29-årige Michaella, der har lokket veninden Sarah med.

De kender hinanden fra fitness, så grundtræningen er i orden.

»Jeg kan godt lide at udfordre mig selv, og så vil jeg gerne dele den oplevelse med Sarah, og hun var heldigvis ikke svær at overtale,« fortæller Michella, der er økonomiansvarlig og eventkoordinator i Børneulykkesfonden. Hun har arbejdet med projektet Climb for Charity siden starten i 2015 og skal af sted for første gang.

 

Trappetræning i Codanhus

»Siden efteråret har vi gået godt 25-35 kilometer hver weekend. Vi har trænet udholdenhed og kondition.

Jeg har også trappetrænet i Codanhus, hvor jeg arbejder, op og ned til 18. sal. Rekorden er 15 gange på en time, men det gør jeg aldrig igen,« ler Michella, der også løber, dyrker fitness og zumba, så grundformen var i orden, inden bjergtræningen begyndte.

32-årige Sarah, der er børnerådgiver og uddannet pædagog, arbejder som speciallærer på VUC, Ballerup siger:

»Jeg ved, hvor vigtigt det er at give børn en god start, støtte dem og give dem gode vaner. Jeg har et engagement og en interesse for børn og unge, og så gør de et fantastisk arbejde i Børneulykkefonden, så jeg var med på ideen med det samme,« forklarer Sarah, der skal bestige et bjerg for første gang.

Hun fortsætter:

»Jeg ved ikke helt hvordan jeg reagerer på højder, og om jeg får højdesyge, men jeg lever et aktivt liv, og hvis jeg tager det stille og roligt, skal det nok gå.

Jeg skal ikke konkurrere med andre om at komme først op. For mig handler det om at nå toppen.

Der er mange ubekendte faktorer, blandt andet vejret. Det har regnet de seneste 14 dage, og så er der både varmt og koldt.

Jeg tror også, det bliver mentalt hårdt, men jeg dyrker både pilates og power yoga, og så er jeg god til at lukke smerter ude og holde fokus. Det tror jeg hjælper, når udmattelsen rammer mig. Op til turen har jeg spist sundt, motioneret, hvilet og ikke festet igennem. Nytårsaften var også meget fredelig.

Kroppen skal kunne tåle lidt af hvert på den tur,« siger Sarah, dagen før afrejsen i søndags.

Michella supplerer: »Det er også første gang, jeg skal bestige et bjerg. Jeg har ikke engang været på Himmelbjerget!

Vi regner med at gå seks-otte timer hver dag, og det skal nok blive hårdt nok, men det er også lidt af en luksustur, for vi skal kun bære en rygsæk til dagsturene. Udfordringerne bliver højderne, og det at gå langsomt.«

Til sammenligning er Himmelbjerget 147 meter over havets overflade, mens Kilimanjaro er Afrikas højeste bjerg med 5.895 meter.

 

Lokal donation

Børneulykkesfonden arbejder med at forebygge børneulykker i Danmark, i hjemmet, i trafikken og når børn er til fritidsaktiviteter.

Mens de 31 deltagere er af sted, skal de også besøge et børnehjem i byen Moshi.

Her forærer de bl.a. børnetøj og soveposer til børnehjemmet. Tøj og udstyr er sponsoreret af forskellige virksomheder.

»Vi arbejder hver dag med at øge børnesikkerheden i Danmark. Derfor er det også naturligt for os at gøre noget for børnene i de lokalsamfund, vi besøger.

Vi har tidligere besøgt børnehjemmet i Moshi, og der er ingen tvivl om, at det fine tøj vil gøre en stor forskel der,« siger Henriette Madsen, generalsekretær for Børneulykkesfonden.

Allerede inden afrejsen har Sarah meldt sig som frivillig i Børneulykkesfonden.

»Jeg har da sommerfugle i maven, men er sikker på at turen bliver en oplevelse for livet. Climb for Charity rækker længere end denne tur. Jeg fortsætter som frivillig, for det er et vigtigt arbejde,« konstaterer Sarah.

 

Toppen er målet

Begge kvinder er sikre på at nå toppen. Det er deres mål, men det er ikke sikkert de kommer op samtidig.

»Vi er godt forberedt, og vi har også afstemt vores forventninger. Vi hjælper hinanden undervejs og gør det sammen. Enten kommer vi op samtidig eller hver for sig, men vi kommer op på toppen. Vi er også gode til at bakke hinanden op, og give hinanden plads. Det er vigtigt på sådan en tur.

Jeg er lidt nervøs for vejret, måske kommer vi til at stå på toppen i snevejr, men jeg glæder mig meget,« siger Michella, og pointerer, at gruppens mål for indsamlingen er 1,3 mio. kr. Samme beløb som blev indsamlet sidste år på samme tur.

Det er vidt forskellige mennesker som deltager, både i alder og brancher. Lige nu kæmper både dansere, kontorassistenter, brandmænd og ingeniører om at nå toppen.

 

Fakta

Climb for Charity:
… er et frivilligt initiativ af mennesker, der samler penge ind til Børneulykkesfondens arbejde med at skabe sikre rammer for børn i Danmark. Projektet Climb for Charity startede i 2015 og har sendt flere hold folk af sted, der bl.a. har besteget Mont Blanc.
I 2017 blev der samlet 1,3 mio. kroner ind.
31 deltager i turen til Kilimanjaro, Tanzania. Læs mere om sponsorater og turen på portalerne:
Info: climbforcharity.dk eller børneulykkesfonden.dk

Kommentarer

1