Verdens dyreste vodka stjålet på Vesterbro

Otte millioner kroner er værdien af den flaske vodka, som natten til onsdag blev stjålet fra Café 33 i Dybbølsgade. Af Anja Berth. abe@minby …


Otte millioner kroner er værdien af den flaske vodka, som natten til onsdag blev stjålet fra Café 33 i Dybbølsgade.

Af Anja Berth.

abe@minby.dk.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix.

 

Da den russiske præsident – spillet af skuespiller og vesterbroer Lars Mikkelsen i tv-serien House of Cards giver en flaske vodka til sin amerikanske kollega, er det med en vis stolthed. Flasken er lavet af tre kilo guld og tre kilo sølv, og det gør vodkaen med en værdi af otte millioner kroner til verdens dyreste.

Det er firmaet Dartz, der ejer vodkaen russo Baltique, som blev brugt i tv-serien House of Cards. Og efter sin karriere som filmstar, vendte flasken mod Vesterbro, hvor den i et halvt år har boet under Café 33 i Dybbølsgade, hvor indehaver Brian Ingberg har verdens største vodkasamling.

Men natten til onsdag blev flasken stjålet fra det aflåste rum med en nøgle.

»Jeg er virkelig indebrændt over det. Det må være tidligere ansatte, for der er lavet en kopi af nøglen til at komme ind. Det er klart nogen, der har kendskab til den, for ikke mange vidste, at jeg havde verdens dyreste vodka der,« fortæller indehaver Brian Ingberg.

 

Skiller sig klart ud

Han har i 25 år haft verdens største vodkasamling med over 1200 eksklusive flasker. Derfor syntes firmaet Dartz, der laver skudsikre biler med guld og blandt andet leverer rekvisitter til film og tv-serier, at den dyreste flaske skulle stå i verdens største samling, nemlig hos Brian Ingberg.

»Den skiller sig klart ud ved at flasken er af guld og sølv, og selve vodkaen er russisk med vand fra Himalaya. Det har været sjovt at have den, og det er da pisseøv, at den ikke er her mere, for det var den eneste i verden,« siger Brian Ingberg

Politiet er på sagen, og Brian Ingberg har givet tyvene frit lejde.

»Hvis jeg får den igen, så er de velkomne til at komme og få et glas vodka«.

Kommentarer

1