Jensens nye venner

Overborgmester Frank Jensen bliver måske den eneste borgmester, som fortsætter i København. Af Thomas Frederiksen. thof@minby.dk.   Fra …


Overborgmester Frank Jensen bliver måske den eneste borgmester, som fortsætter i København.

Af Thomas Frederiksen.

thof@minby.dk.

 

Frank Jensen får en lang række nye kollegaer på borgmesterkontorerne på Københavns Rådhus.

Muligvis bliver der skiftet ud på alle poster ud over titlen som overborgmester, men det vides ikke ved redaktionens deadline.

Men givet er det, at der i hvert fald bliver fem nye borgmestre ud af de syv de kommende fire år.

Enhedslistens spidskandidat Ninna Hedegaer Olsen overtager partifællen Morten Kabells post som teknik- og miljøborgmester, mens Alternativets Niko Grünfeld bliver kultur- og fritidsborgmester.

De øvrige borgmesterposter er der ikke sat navn på endnu, men sikkert er det, at Venstres Cecilia Lonning-Skovgaard, de radikales Mia Nyegaard og SF’s Sisse Marie Welling bliver borgmestre.

Socialdemokratiet er i en position, hvor det får børne- og ungdomsborgmesterposten tilbage.

Ved deadline står det dog endnu ikke klart, om det bliver partiets nuværende borgmester Jesper Christensen, der overtager denne post, som han tidligere har haft i en kort periode inden valget i 2013. Det beslutter partiet selv efter en intern proces.

Dansk Folkepartis kultur- og fritidsborgmester, Carl Christian Ebbesen, trak sorteper og kan ikke fortsætte på grund af den borgerlige tilbagegang.

Ganske usædvanligt er samtlige partier med i konstitueringen på Københavns Rådhus.

»Tak til mine politiske kolleger, der alle satte deres underskrift på vores konstitueringsaftale og dermed modbeviste de tåbelige historier om det giftige klima på rådhuset, der har floreret denne valgkamp,« skrev Frank Jensen på Facebook onsdag morgen.

 

Kommentarer

1