Den lokale folkeskole er igen i høj kurs

Trivslen er steget og det samme er forældrenes valg af distriktskole, når de vælger hvor børnene skal starte skolegang. Af Flemming Saugmann …


Trivslen er steget og det samme er forældrenes valg af distriktskole, når de vælger hvor børnene skal starte skolegang.

Af Flemming Saugmann.

red@lokalavisen-va.dk.

 

Omkring 6.500 børn skal begynde i skole i København til sommer. Noget der stiller forældrene over for et vigtigt valg, når de i de næste tre uger kan skrive deres barn op.

København Kommune har derfor lanceret kampagnen ‘Folkeskolen – højt til loftet’, der sætter fokus på, at folkeskolen styrker det enkelte barn fagligt og socialt og giver børn de bedste muligheder for at blive det, de drømmer om.

At man har noget at have de store ord i viser undersøgelser, som dokumenterer, at trivslen og karaktererne i de seneste år er steget i Københavns folkeskoler, ligesom der er afsat milliarder til at renovere byens folkeskoler, som i disse år sættes i stand.

Og mens forældre i resten af landet i stigende grad vælger privatskolen til, ligger andelen af københavnerforældre, der vælger folkeskolen, stabilt på 77 procent. Samtidig vælger flere forældre den lokale distriktsskole til – i år er det 62 procent, hvilket er en stigning på næsten 1,5 procentpoint i forhold til sidste år.

Senest er der afsat 220 mio. kroner til at sikre et fagligt løft af de ældste klasser, så alle elever i den københavnske folkeskole rustes til at tage en videregårende uddannelse.

Og både overborgmester Frank Jensen og børne- og ungdomsborgmester Pia Allerslev glæder sig da også over den positive udvikling:

“De sidste år har vi sat alle kræfter ind på at skabe stærke og velfungerende folkeskoler. Folkeskolen er vores fælles skole. Den er ikke kun en fagligt solid grundskole, men tilbyder også et unikt fællesskab, hvor børn får venner for livet på tværs af samfundslag.”

Samtidig fremhæver de, at det fra 2014 og til 2017 kun er gået én vej fagligt: Opad. I år har eleverne fastholdt den positive udvikling, mens resten af landet er gået tilbage.

”De københavnske folkeskoleelever er i fuld gang med at indhente et fagligt efterslæb – og så er de glade for deres lærere og kan i det hele taget lide at gå i skole.”

Kommentarer

1