Ekstra sovepladser til de hjemløse

Kommunen kommer den bidende kulde i forkøbet og etablerer fra næste uge 20 nødovernatningspladser. Af Flemming Saugmann. red@lokalavisen-va. …


Kommunen kommer den bidende kulde i forkøbet og etablerer fra næste uge 20 nødovernatningspladser.

Af Flemming Saugmann.

red@lokalavisen-va.dk.

Er der nogen, som følger med i kulden, som allerede nu sniger sig ind over landet, så er det de hjemløse, der allerede frygter for, hvor de kan finde varme i den kommende nattekulde.

Derfor har socialudvalget besluttet at etablere 20 nødovernatningspladser til hjemløse i København fra næste uge og frem til april næste år, da man ved, at efterspørgslen på overnatningspladser for hjemløse i byen stiger hen over de kolde vintermåneder.

»Alle ved, hvor koldt der kan være i løbet af vinteren, og ingen bør sove udenfor i den kulde. Derfor er det rigtig vigtigt, at vi sørger for, at alle har et varmt sted at søge hen. Og med de ekstra pladser kan vi i endnu højere grad være med til at forhindre dødsfald, forfrysninger og andre helbredsproblemer for de hjemløse,« fastslår socialborgmester Jesper Christensen (S).

 

Forlængede åbningstider

Overnatningspladserne bliver etableret som en del af Natcaféen på Aktivitetscentret Sundholm, og det planlægges, at Natcaféen holder ekstra åbent i vinterperioden, så der i weekender og på helligdage er åbent til kl. 12 og ikke kun til kl. 07 som normalt. De forlængede åbningstider giver mere tid til kontakt og samtaler mellem de hjemløse og socialrådgiveren, der er tilknyttet Natcaféen.

Den forlængede åbningstid er rigtig godt givet ud. Så er der mere tid til, at de hjemløse kan få den støtte de har brug for til at finde en mere stabil og langsigtet løsning for dem,« siger socialborgmester Jesper Christensen i en pressemeddelelse.

 

Overnatningspladser til alle

Det forventes, at der i løbet af vinteren åbner i alt 153 ekstra overnatningspladser som følge af kommunale og private initiativer. Socialforvaltningen vurderer, at etableringen af disse pladser vil betyde, at alle hjemløse med lovligt ophold i Danmark, kan finde ly for kulden i vinterperioden.

Forventningen bygger på, at antallet af overnatningspladser er på sammen niveau som sidste år, hvor der var pladser nok til alle, ligesom der i 2017 har været overnattende på mellem 93-97 procent af pladserne på herbergerne.

 

 

Kommentarer

1