Trixie er Vesterbros nye salmeskriver

Oversætter fra Istedgade vandt Vesterbro-kirkernes konkurrence om at sætte ord til en ny, lokal salme.   Af Christian M. Olsen. cmo@min …


Oversætter fra Istedgade vandt Vesterbro-kirkernes konkurrence om at sætte ord til en ny, lokal salme.

 

Af Christian M. Olsen.

cmo@minby.dk.

 

Se nu Gud i skaberværket, i hver en lille sten, i Istedgades stjerne med en funklen klar og ren.

Sådan indleder Trixie Lignel Hauberg den salme, der i onsdags blev kåret som den bedste i Vesterbro-kirkernes salmekonkurrence.

»Jeg har altid været glad for at lege med ord, så da jeg læste en lille notits i Vesterbro Bladet om salmekonkurrencen, tænkte jeg med det samme, at det kunne være sjovt at prøve kræfter med at skrive en salme,« siger Trixie Lignel Hauberg, der bor i Istedgade.

»Kombinationen af min begejstring for Vesterbro og ditto for kirkens musik gjorde, at det egentlig faldt mig ret naturligt at få teksten til salmen forfattet.Det var vigtigt for mig at få noget Vesterbro-specifikt ind i teksten, og også at bydelens modsætningsfyldte karakter blev afspejlet.«

 

Taknemmelig for venskaber

Trixie Lignel Hauberg er vokset op på Bornholm, men har boet på Vesterbro i snart 30 år. Hun holder meget af byen og er taknemmelig for de venskaber, hun har fået i nærmiljøet.

»At have fået lov til at mærke det fællesskab, vi har på Vesterbro. Og hvordan vi passer på hinanden som venner og naboer,« uddyber hun.

Fra hun var helt lille, har Trixie sunget i kirkekor, og hun har også haft forskellige kirkekorsangertjanser, bl.a. i Eliaskirken på Vesterbros Torv, mens hun studerede, hvilket har givet hende et nært forhold til musikken i kirken.

Trixies hverdag er fyldt med ord, omend det for det meste er af en noget anden slags end dem, man støder på i en salme. Hun er nemlig ansat som engelsk-dansk oversætter i et oversætterbureau. Hun bor sammen med sin mand og deres to børn på 13 og 10 år i Dan Turells gamle lejlighed.

Kommentarer

1