Kun kvinder i bestyrelsen

Teatret Zeppelin har fået ny bestyrelse, der kun består af kvinder. Fem kvinder fra kultur- og erhvervslivet besætter bestyrelsesposterne. …


Teatret Zeppelin har fået ny bestyrelse, der kun består af kvinder. Fem kvinder fra kultur- og erhvervslivet besætter bestyrelsesposterne.

 

Af Christian M. Olsen.

cmo@minby.dk.

Pr-foto.

 

Karikaturen af et bestyrelsesmedlem er en mand i sin bedste alder i stift jakkesæt, lyseblå skjorte og et ikke alt for spraglet slips. Og bestyrelseslokalerne er fyldt af dem i en sådan grad, at der ligefrem tales om at indføre kvindekvoter.

Det er ikke nødvendigt på Teater Zeppelin i Valdemarsgade, der i forbindelse med overgangen fra forening til selvejende institution pr. 1. oktober kunne præsentere en ny bestyrelse – der kun består af kvinder.

Skuespiller og producent Christina Krøll står i spidsen for bestyrelsen, der også tæller Katrine Vadstrup Harder, Hannah Karina Mikkelsen, Lene Povlsen og Johanne Eggert.

Overordnet kurs

De fem kvinder skal fremover sætte den overordnede kurs for det populære teater, der i mere end 20 år har lagt gulv til en række anmelderroste familieforestillinger med hvad dertil hører af lys, lyd og sceniske virkemidler.

Bestyrelsen erstatter teatrets interne styrelse, som bestod af Mie Brandt og Jan Grube Christiansen, som også sidder i teatrets ledelse, samt Torben Vadstrup, der i mange år har været fast skuespiller på teatret, indtil han sidste år gik på efterløn.

Teatrets ledelse består fortsat af Kunstnerisk leder Mie Brandt, Administrations- og økonomileder Jan Grube Christiansen og PR-chef og produktionskoordinator Lasse Frank.

TEATRET ZEPPELIN

DEN NYE BESTYRELSE
Christina Krøll (formand)
Skuespiller, Producent, MPA, Co-Founder af teaterbilletter.dk

Katrine Vadstrup Harder (næstformand)
Studerende – Music Management på Rhythmic Music Conservatory

Hannah Karina Mikkelsen
Skuespiller, fakir og Teater-leder af Teatret Masken

Lene Povlsen
Leder, Service Centre, Switch-board og administration, Nordea

Johanne Eggert
Scenograf, johanneeggert.com

Kommentarer

1