FødevareBanken savner frivillige

I FødevareBanken sørger vesterbroeren Merete Risgaard Mogensen og hendes frivillige kolleger for, at maden kommer ud, og de kunne godt tænke …


I FødevareBanken sørger vesterbroeren Merete Risgaard Mogensen og hendes frivillige kolleger for, at maden kommer ud, og de kunne godt tænke sig at være flere.

Af Christian M. Olsen.

cmo@minby.dk.

Krise- og familiecentret Den Åbne Dør i Hedebygade er et botilbud for 12 hjemløse kvinder og deres børn i krise eller med særlige sociale problemer. I to år har de modtaget mad fra FødevareBanken.

»Hos os henter kvinderne maden fra FødevareBanken om fredagen, når vi modtager den, og så tager de den med hjem. Hvis der er noget til overs, så har vi en fællesspisning om tirsdagen, hvor vi bruger det,« fortæller Irene Nicolaisen, der er psykolog på krise- og familiecentret.

FødevareBanken er en frivillig organisation, der modtager overskudsmad fra fødevareproducenter, grossister og supermarkedskæders centrallagre. Mad, der ikke er for gammelt og ingenting fejler, men som af den ene eller anden årsag ikke kan sælges.

Brug for flere frivillige

Ved hjælp af en lang række frivillige samt organisationens kølebiler indsamles maden og distribueres til herberger, kvindecentre, varmestuer og andre steder, hvor udsatte folk har brug for maden.

At maden gør en stor forskel for brugerne ved de forskellige sociale organisationer kan sygeplejersken Merete Risgaard Mogensen godt genkende. Hun har været frivillig i FødevareBanken i et års tid og nyder arbejdet.

Men hun kunne godt bruge flere frivillige kolleger – gerne fra Vesterbro – til at dele det meningsfulde og givende arbejde med.

»Jeg er simpelthen så glad for at være frivillig i FødevareBanken. Jeg cykler glad derhen og jeg cykler endnu gladere hjem igen,« siger hun.

Kommentarer

1