Hjælpende hånd til kulturen

Ny borger-til-borger portal har allerede fået 35.000 brugere og tilbyder nu også kultur-oplevelser.   Af Flemming Saugmann. red@lokalav …


Ny borger-til-borger portal har allerede fået 35.000 brugere og tilbyder nu også kultur-oplevelser.

 

Af Flemming Saugmann.

red@lokalavisen-va.dk.

Med mere end 35.000 brugere har den fået en flyvende start, Boblberg.dk, den nye borger-til-borger portal som i samarbejde med Københavns kommune åbnede 1. marts..

På siden kan man lave en ‘bobl’, hvilket er et opslag, hvor man skriver hvad man søger, f.eks. nye venner, en gå- og løbemakker eller nogle at opleve kulturen i København sammen med.

Boblberg.dk’s nye udspil er derfor at hjælpe flere borgere afsted på museer. Første skridt er et samarbejde med Arbejdermuseet, hvor man sammen arbejder på at gøre det nemmere for folk at komme afsted, selvom man måske ikke har nogen at følges med.

»For os på Arbejdermuseet er det vigtigt at kunne få borgerne afsted og jeg synes ikke, at man bør forhindres i at tage af sted fordi, at man ikke har en at følges med,« siger Maia McCarthy publikumschef på Arbejdermuseet.

»Mange af vores gæster på Arbejdermuseet fortæller os, at de uanset alder kan relatere sig til vores udstillinger. At få et indblik i 1950’ernes hverdagsliv, at genopleve, hvordan farmors lejlighed så ud eller at huske på hele Arbejderbevægelsens historie, giver anledning til gode snakke og måske genopfriskning af fælles minder. Og Arbejdermuseet opleves bedst sammen med andre, fordi der er så meget at tale om – vi har jo alle historien til fælles. Og det er nu hyggeligere at drikke en kaffe med Rich’s eller nyde en kold Stjernepilsner i selskab med andre,« fortæller hun.

Flere bruger vores faciliteter

Lige nu kan du på museet bl.a. se deres udstilling kaldet ”1950´erne”, hvor du kan lære om livet for en arbejderfamilie efter slutningen på 2. Verdenskrig, og de problematikker som fulgte.

Forsøget bliver også hilst velkommen og fulgt på vej af kommunen, fortæller Thomas Jakobsen, direktør i Kultur- og Fritidsforvaltningen:

»Vi har som forsøg etableret et samarbejde med Boblberg med en ambition om, at det kan få endnu flere københavnere til at bruge kommunens mange faciliteter. Og det er da kun dejligt, hvis det også kan få flere til at besøge andre spændende seværdigheder inden for kunst og kultur i byen.«

På Arbejdermuseets hjemmeside kan du læse mere om aktuelle udstillinger, åbningstider og samarbejdet med Boblberg.dk

Kommentarer

1