Alfred Nobel bygger bro

Nu begynder byggeriet af Alfred Nobels Bro, der skal forbinde Teglholmen og Enghave Brygge. Alle kan være med, når det første spadestik tage …


Nu begynder byggeriet af Alfred Nobels Bro, der skal forbinde Teglholmen og Enghave Brygge. Alle kan være med, når det første spadestik tages på søndag.

Af Benedicte Lorenzen.

belo@minby.dk.

Pr-foto: Cobe Architects.

Lige nu er der bare grus og vandpytter, men snart vil gravemaskiner begynde at anlægge den nye vejbro over Frederiksholmsløbet. Broen har fået navnet Alfred Nobels Bro, og den er et missing link mellem de to nye bydele, Enghave Brygge og Teglholmen.

Når broen er færdig i efteråret 2018, er det dog kun cyklister og gående, der får en hurtig vej til Indre By. Bilerne må vente til 2023, fordi der skal være plads til metroens anlægsarbejde, hvor kørebanen på Enghave Brygge skal ligge.

»København har de senere år etableret mange smutveje i form af broer over havnen, trafikerede veje og baneterræn. Det binder bydele sammen på en helt ny måde og får flere til at cykle eller gå frem for at tage bilen. Jeg er sikker på, at den nye bro vil have samme effekt for det nye Sydhavnen,« siger teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL) i en pressemeddelelse.

Mere end en bro

Københavns broer er blevet kendt for at kunne mere end blot at være en passage over vand. De er blevet til opholds- og udkigssteder.

Den nye Alfred Nobels Bro giver da også københavnerne endnu en mulighed for at stoppe op og nyde roen over byens kanaler. Broen er nemlig designet med ’havnens længste bænk’ langs den sydvestlige side, hvor man kan nyde havnemiljøet i det nye Sydhavnen.

Første spadestik

Søndag 1. oktober kl. 11.00-13.00 tager teknik- og miljøborgmesteren det første spadestik til den nye bro sammen med Kgs. Enghave og Vesterbro Lokaludvalg. Her vil man kunne få mere information om den nye bro, se en mock up af et udsnit af den nye bænk i 1:1, få lidt at spise og drikke, der serveres af det lokale madsted Teglværket, og til de små er der mulighed for at prøve at sidde i entreprenørens store gravemaskiner.

BAG OM BROEN

Alfred Nobels Bro skal udformes som en fast bro, cirka 87 meter lang og 17 meter bred. Den bliver opdelt i to vognbaner til biltrafik og får fortov og cykelstier i begge retninger.

Broen er navngivet i sammenhæng med de kommende vejnavne på Enghave Brygge, som alle opkaldes efter modtagere af Nobels Fredspris.

Broen finansieres i et samarbejde mellem Københavns Kommune og en række offentlige og private investorer, som alle har interesse i udviklingen af Sydhavnsområdet og de nye bydele.

Kommentarer

1